ГУРТОВИЙ МАГАЗИН ДИТЯЧИХ ТОВАРІВ
Статті МОДУЛЬНІ КОНСТРУКТОРИ GUIDECRAFT ТА STEM-ОСВІТА ДЛЯ МАЛЮКІВ
До списку статей

МОДУЛЬНІ КОНСТРУКТОРИ GUIDECRAFT ТА STEM-ОСВІТА ДЛЯ МАЛЮКІВ

Модульні конструктори

Чим молодша дитина, тим більше вона хоче стати дорослою, прагне до великих справ. Для активних і відкритих до спілкування малюків компанія Guidecraft випустила серію модульних конструкторів Block Play. Завдяки великому розміру, блоки ідеально підходять для спільних групових ігор – як у просторих приміщеннях, так і на вулиці. Спільно збираючи конструкції, діти розвивають просторове мислення, вчаться злагоджено взаємодіяти один з одним.

ЧИМ МОДУЛЬНИЙ КОНСТРУКТОР ВІДРІЗНЯЄТЬСЯ ВІД ЗВИЧАЙНОГО?

Основна особливість модульних наборів Guidecraft в тому, що вони мало чим схожі на традиційні конструктори. Це цілком “дорослі” набори із дерев’яних модулів збільшених розмірів, з яких можна збирати повноцінні закінчені конструкції. Величезні планки, порожнисті відкриті блоки, вигнуті арки – всі модулі гладенько відшліфовані та легко з’єднуються один з одним без гвіздків та гвинтів.

ХТО НАЙЧАСТІШЕ КУПУЄ МОДУЛЬНІ КОНСТРУКТОРИ

Основна ідея виробника – створити інструмент для організації відкритого ігрового процесу навчання. Тому модульні конструктори, в першу чергу, призначені для дитячих садків та центрів розвитку.

МОДУЛЬНІ КОНСТРУКТОРИ ТА STEM

Гра з модульним конструктором залучає дітей у процес будівництва. Експериментуючи з різними комбінаціями блоків, діти формулюють гіпотези, перевіряють теорії, використовують навички інженерії та архітектурного проектування, критично переосмислюючи свої ідеї.
Взаємодія дітей з модульними конструкторами відбувається інстинктивно та органічно. Одні діти починають укладати блоки вертикально, інші можуть будувати горизонтально. Вони покладаються на свій досвід та знання про довкілля, і коли їм надається свобода будувати без інструкцій, діти можуть підтвердити чи спростувати свої припущення про те, як треба поставити блоки, щоб вийшла стійка конструкція. Таким чином формується фундаментальне розуміння фізики: як створити міцні, стійкі основи, доріжки, тунелі та мости. Керуючи тримірними формами, діти розвивають просторову уяву.
Нові відкриття сприяють розвитку самостійності, і в той самий час – вмінню співпрацювати з іншими дітьми.

ПОПУЛЯРНІ НАБОРИ ДЕРЕВ’ЯНИХ МОДУЛЬНИХ КОНСТРУКТОРІВ

Розглянемо кілька найбільш показових моделей.

НАБІР ГІГАНТСЬКИХ БУДБЛОКІВ GUIDECRAFT BLOCK PLAY

Це комплект із 89 будівельних блоків різних форм та розмірів. Усі дерев’яні елементи ретельно відшліфовані, мають спеціальні виїмки для з’єднання один з одним.
Матеріал – високоякісна евкаліптова деревина, завдяки якій усі конструктори абсолютно безпечні для дітей, екологічні, приємні на дотик.
Комплектація. Всього в наборі представлено 89 дерев’яних будівельних блоків. Найбільший – 76 на 8 см, найменший – 15 на 8 см.
Призначення. Конструктор ідеальний для гри у приміщенні, а також на вулиці. За його допомогою можна створювати найнеймовірніші будівельні конструкції, одночасно покращуючи координацію рук та очей, розвиваючи математичні та конструкторські навички.

НАБІР GUIDECRAFT BLOCK PLAY АРКИ ТА ТУНЕЛІ ВЕЛИКІ

До комплекту входять майстерно виконані дерев’яні елементи зігнутої форми. Їх можна сміливо поєднувати з іншими будівельними блоками, створюючи таким чином більш досконалі та різноманітні конструкції.
Матеріал – гладка, приємна на дотик березова фанера, котра дозволяє створити м’які заокруглені краї та ідеально відшліфовані поверхні.
Комплектація. Набір складається з 10 віртуозно вигнутих будівельних блоків – 2 тунелів та 8 арок, які з’єднуються між собою без гвинтів та клею.
Призначення. Конструктор надає безмежні можливості для вдосконалення будівельних об’єктів. Діти зможуть експериментувати з формами та їхнім поєднанням, навчаться образно мислити, спритно рухатись і, звичайно ж, співпрацювати один з одним.

НАБІР ВЕЛИКИХ ПОРОЖНИСТИХ БЛОКІВ GUIDECRAFT BLOCK PLAY

Являє собою комплект із фанерних блоків відкритої конструкції, які можна поєднувати з іншими дерев’яними елементами Guidercraft. На відміну від описаних вище модульних конструкторів, призначений лише для ігор у приміщенні.
Матеріал – якісно відшліфована березова фанера. Завдяки повній відсутності гострих країв та кутів конструктор безпечний навіть для дітей від 3 років.
Комплектація. Набір складається з 16 дерев’яних блоків різної форми, виготовлених без застосування гвіздків, гвинтів, клею.
Призначення. Розвиває математичні навички, образне та просторове мислення. Вчить дітей працювати колективно, чітко бачити як кожний модуль окремо, так і кінцевий результат в цілому.

МОДУЛЬНІ КОНСТРУКТОРИ GUIDECRAFT: ПЕРЕВАГИ ТОВАРУ

  1. 1. STEM-орієнтація. В основі всіх конструкторів Guidecraft, в тому числі й модульних, лежить прагнення якомога раніше дати дитині ази геометрії, створити гарний грунт для розвитку математичного мислення.
  2. 2. Безкомпромісна якість. Конструктори Guidecraft виготовляються з натуральних, безпечних для здоров’я матеріалів. Вони відповідають усім міжнародним стандартам якості та можуть легально використовуватись у будь-яких освітніх установах.
  3. 3. Відомий виробник. Компанія Guidecraft працює з 1966 року та вже давно є одним із найавторитетніших виробників дитячих навчальних іграшок.

Дослідження Національної асоціації освіти дітей молодшого віку (NAEYC) підтверджують ефективність використання дерев’яних модульних конструкторів для інтегрованого навчання та створення освітнього середовища, що відповідає концепції STEM (наука, технологія, інженерія, математика), яка є основою інноваційної освіти в 21 столітті.

Задати питання