ГУРТОВИЙ МАГАЗИН ДИТЯЧИХ ТОВАРІВ
Статті ТИПИ Й ОСНОВНІ ВІДМІННОСТІ ДИТЯЧИХ КОНСТРУКТОРІВ
До списку статей

ТИПИ Й ОСНОВНІ ВІДМІННОСТІ ДИТЯЧИХ КОНСТРУКТОРІВ

Дитячі конструктори

Дитячий конструктор – один із лідерів попиту серед усіх категорій іграшок. Він дає дитині цікаву гру і розвиток одночасно. Сучасний ринок конструкторів рясніє наборами для різних вікових груп. Щоб ви могли легко наситити товарний асортимент свого магазину, ми допоможемо розібратися в основних типах конструкторів.

Конструктор із дерев'яних блоків

Оптимальний варіант для дитини від 1-1,5 років. Екологічні елементи з добре обробленою поверхнею і гладкою текстурою допоможуть освоїти малюкові основи конструювання і набути творчих навичок. Деталі вкрай прості, великі. Дрібні елементи не зустрінеш у таких наборах, що важливо для безпеки дітей цього віку.

Блокові конструктори

Також їх називають конструкторами з «цеглинок». Найбільш поширений тип. Конструктор представлений у вигляді набору пластикових блоків, що з'єднуються, з яких можна побудувати чимало різноманітних моделей: за інструкцією або послуговуючись фантазією. Виробники випускають набори для дітей від 1,5 років. Для найменших – великі та міцні блоки. Для 4-річних і старше купують класичні набори з невеликими деталями. Завдяки різноманітності тематики і рівнів складності, обмежень у віці для блокових конструкторів не існує.

Магнітні конструктори

Рекомендовані для дітей від 3-4 років. Розвивають здатність мислити нестандартно. Допомагають познайомитися зі складними геометричними формами: ці знання знадобляться дитині в школі. Переважно представлені наборами деталей з магнітним з'єднанням. З них можна збирати різні моделі та фігури по інструкції: від будівель до транспорту і тварин.

Шарнірні конструктори

З'єднання деталей в них нагадує суглоби: елементи міцно скріплюються, але при цьому залишаються рухливими. Такі конструктори добре розвивають просторове і оригінальне мислення. Виробники створюють набори для різних вікових груп: від 1,5 і від 3 років. Однак найчастіше діти проявляють інтерес до наборів із шарнірними деталями з 4-річного віку.

Розвиваючі конструктори

По суті, всі типи відносять до розвиваючих. Але в цьому випадку мова піде про два варіанти.
1. Лабіринти. Спочатку дитині слід зібрати головоломку з деталей, а після розв’язати її (наприклад, прокотити кулю). Додаткові серії дозволяють ускладнювати початкову споруду. Вікові рамки: 5-14 років.
2. Електронні. Призначені для дітей від 6 років. Дозволяють безпечно долучитися до світу електроніки та фізичних дослідів, зрозуміти головні принципи різних явищ (світла, звуку тощо).

Конструктори з болтовим з'єднанням

Набори з металевих або пластикових деталей, які потрібно з'єднувати болтами і гайками, призначені для дітей від 5 до 12 років. Є універсальні варіанти, але сьогодні більш поширені невеликі набори, що дозволяють зібрати один певний макет (наприклад, машинку).

Задати питання