ГУРТОВИЙ МАГАЗИН ДИТЯЧИХ ТОВАРІВ
Статті STEM-ІГРАШКИ GUIDECRAFT: ПРОГРЕСИВНЕ НАВЧАННЯ ЗМАЛКУ
До списку статей

STEM-ІГРАШКИ GUIDECRAFT: ПРОГРЕСИВНЕ НАВЧАННЯ ЗМАЛКУ

STEM-іграшки

Як розкрити талант та виховати в дитині майбутнього вченого, винахідника, новатора? Як прищепити йому бажання постійно вчитися, експериментувати, створювати нове? Це можна зробити за допомогою розвиваючих наборів з науково-технічним нахилом – STEM-іграшок.

Дослівно англійська абревіатура STEM розшифровується так: S – science – наука; Т – technology – технології; Е – engineering – інженерія; M – mathematics – математика.

В наш час поняття STEM значно розширилось. Воно стало синонімом прогресивного, ультрасучасного підходу до навчання, який відповідає запитам часу та передбачає ранній розвиток математичних навичок та просторового мислення, стимулювання інтересу до науки та техніки.

У цій статті мова піде про STEM-іграшки американського виробника Guidecraft. Почавши свою роботу ще в 1966 році, компанія постійно вдосконалювалась та поступово стала ключовим виробником розвиваючих іграшок, у тому числі STEM-напрямку. Отже, зробимо огляд науково-пізнавальних наборів Guidecraft.

БУДІВЕЛЬНІ БЛОКИ UNIT BLOCKS

У цій серії представлені набори будівельних блоків з нефарбованого каучукового дерева. Кількість деталей в одному комплекті варіюється від 28 до 218 штук. Завдяки шліфовці та відсутності дрібних деталей такі іграшки підходять навіть для дітей від 2 років. Серія наборів Unit Blocks розроблена для занять за методикою STEM.

  1. 1. Наочно знайомить дитину з геометричними формами.
  2. 2. Інтенсивно розвиває просторове мислення та моторику.
  3. 3. Формує навички конструювання, дозволяючи створювати конструкції різної складності.
  4. 4. Вчить дітей комунікувати, взаємодіяти один з одним.

ІГРОВІ НАБОРИ СЕРІЇ BLOCK SCIENCE

Набори “Дорога”. Являють собою наочні посібники для маленьких інженерів-конструкторів. Кількість елементів у кожному комплекті – від 55 до 155 деталей. До кожного набору входять:

  • дорога з гладко відшліфованої букової деревини;
  • дерев’яні машини з м’якими колесами;
  • фігурки з зображеними на них математичними знаками;
  • пластикові з’єднання, котрі роблять будівлі більш стійкими;
  • паперові картки з прикладами будівельних об’єктів.

Граючи в подібні інженері ігри, діти вчаться просторово мислити, колективно працювати над проектами і, головне, доводити почату справу до кінця. Набір “Математичні знаки”. Включає 8 фігурок з математичними знаками, виготовлених з каучукового дерева та м’якого пластику. Цей комплект іде як доповнення до наборів “Дорога”. За його допомогою грають в рольові ігри та, звичайно ж, колективно вивчають математику.

МАШИНИ BLOCK SCIENCE TRUCKS

В цю серію увійшли габаритні вантажопідйомні автомобілі з дерева: бетономішалка, самосвал, евакуатор, стінобитна машина. Кожну з них можна використовувати з серією конструкторів Unit Block. Наведемо приклади. Бетономішалка. У цієї вантажівки є бетонозмішувач, який з’єднаний з колесами за допомогою кількох шестерень. Коли машина їде вперед або назад, він обертається. Іграшка дає уявлення про роботу простих механізмів, розвиває інженерну уяву та просторове мислення. Евакуатор. Ця дерев’яна машина з пластиковими деталями наочно знайомить дітей з такими механізмами, як колесо та вісь. Якщо помістити в кран один чи пару блоків та повернути рукоятку в передній частині вантажівки, можна побачити, як працює шків – піднімає чи опускає вантаж.. Евакуатор Block Science рекомендується використовувати в тандемі з блоками Unit Block.

МАГНІТНІ КОНСТРУКТОРИ GRIPPIES

Ці STEM-іграшки підходять для маленьких дослідників (від 18 місяців) та приваблюють не лише візуально (яскраві кольори), але й тактильно – приємні на дотик, мають різноманітні текстури. Для додаткової безпеки елементи (навіть металеві кульки!) покриваються м’яким безшовним пластиком. Розглянемо деякі моделі. Конструктор Grippies Builders. Ця іграшка багато разів відмічалась нагородами виставок. Складається з різнокольорових пластикових стрижнів з магнітами всередині. У якості зчіплюючих елементів використовуються металеві кульки, покриті приємним на дотик матовим пластиком. Конструктор Grippies Stackers. Креативних набір для найменших, що складається з елементів із вбудованими магнітами – іксоподібних “чоловічків” та циліндрів двох розмірів, виготовлених з м’якого пластику різної фактури. Конструктор підходить для STEM-навчання дітей наймолодшого віку. За допомогою таких іграшок малюки вчаться об’єднувати елементи різних розмірів та кольорів, знаходити між ними баланс, створювати двомірні та тримірні конструкції.

КОНСТРУКТОРЫ BETTER BUILDERS

Better Builders – cерія магнітних конструкторів для дітей від 2 років, володарка нагород на конкурсах та виставках. Кількість деталей – від 30 до 100 штук. Кожний конструктор являє собою набір із різнокольорових пластикових стрижнів з магнітами на кінцях та металевих кульок, котрі надійно з’єднують елементи конструктора. Великі рифлені деталі зручно тримати в руках, розглядати, з’єднувати. Конструктори серії Better Builders неодноразово визнавались вдалими STEM-іграшками, котрі стимулюють уяву, розвивають інженерні здібності, формують навички наукового конструювання. З їхньою допомогою дитина отримує перші уявлення про будівництво, проектування, магнетизм.

СЕРІЯ РОЗВИВАЮЧИХ ІГРАШОК IO BLOCKS

IO Blocks – це набагато більше, ніж серія навчальних STEM-іграшок. Це цілий світ з людьми та тваринами, машинами та роботами, доповнений безкоштовним додатком для смартфону та планшету. Конструктори IO Blocks містять 12 видів деталей із м'якого матового пластику, виконаних у 6 кольорах, що легко регулюються і надійно з'єднуються між собою. Кількість елементів в одному конструкторі – від 48 до 1000 деталей. Підходять для колективних навчальних ігор і занять за методикою STEM. За їх допомогою можна будувати міста, створювати двомірні та тривимірні конструкції.

STEM-ІГРАШКИ GUIDECRAFT – ТОВАР, ЯКИЙ ЗАВЖДИ АКТУАЛЬНИЙ

  1. 1. Сучасні розробки. В основі STEM-наборів лежать прогресивні, науково обгрунтовані методики раннього розвитку та навчання.
  2. 2. Якісні матеріали. Для виготовлення іграшок Guidecraft використовується сертифікована сировина – нефарбована шліфована FSC-деревина та пластик, що відповідає стандартам ASTM, EN71, Health Canada.
  3. 3. Широка аудиторія. Асортимент STEM-іграшок Guidecraft охоплює велике коло споживачів – від немовлят до цілком свідомих школярів, а іноді й дорослих.
  4. 4. Відповідність стандартам. Науково-пізнавальні STEM-набори Guidecraft удостоєні багатьох нагород. Вони відповідають міжнародним стандартам безпеки та можуть використовуватись у будь-яких освітніх установах.

Компанія Guidecraft співпрацює з художниками і викладачами творчих студій. Наприклад, під керівництвом художника Пабло Ланина, щороку проводяться заходи, на яких розкривається зв'язок між геометрією, образотворчим мистецтвом і творчістю. Процес навчання відбувається з використанням іграшок Guidecraft. В ході таких занять розробляються уроки мистецтва, які викладачі можуть використовувати в своїй практиці.

За допомогою STEM-іграшок Guidecraft створюється простір, в якому діти навчаються невимушено. Природна дитяча допитливість спонукає малюків експериментувати, критично оцінювати перші успіхи, на прикладах бачити технології в дії і, звичайно ж, розвивати творчу уяву.

Задати питання