ГУРТОВИЙ МАГАЗИН ДИТЯЧИХ ТОВАРІВ
Статті ДЕРЕВ'ЯНІ ІГРАШКИ: ПЕРЕВАГИ ТА ОСОБЛИВОСТІ ВИБОРУ
До списку статей

ДЕРЕВ'ЯНІ ІГРАШКИ: ПЕРЕВАГИ ТА ОСОБЛИВОСТІ ВИБОРУ

Дерев'яні іграшки для розвитку

В епоху гаджетів і пластику дерев'яні іграшки користуються небувалою популярність, завдяки новому тренду на все екологічне і натуральне.

Пропонуємо розібратися: в чому переваги дерев'яних іграшок і які є особливості вибору.

Що важливо знати, якщо вирішили купити дерев'яну іграшку

Крім матеріалу виготовлення, на якість іграшок із дерева впливають:

  • склад фарб – барвники повинні бути нетоксичні, на водній основі та стійкі;
  • шліфування – на дерев'яних іграшках неприпустимі шорсткості та відколи;
  • відсутність гострих кутів – не потребує коментаря.

У процесі гри малюки досліджують предмети через нюх і смак, а тому важливо забезпечити їх відповідними і безпечними іграшками.

Саме через натуральності та довговічності дерев'яних іграшок, чимало дитячих садків обирають їх для ігор і розвиваючих занять із дітьми.

Підбираючи, яку іграшку купити додому, у садочок, центр розвитку, школу, орієнтуйтеся на вік. Не можна виключати унікальність кожної дитини, але є й загальні рекомендації.

  • Іграшки для малюків до року – це прорізувачі, брязкальця.
  • Дерев'яні іграшки для дітей від року – це пірамідки-веселки, кубики, лабіринти, сортери, каталки, міні-пазли з малої кількості великих деталей.
  • У 2-3 роки розвивається абстрактне мислення і можна запропонувати дитині шнурівки, дерев'яні балансири, пазли-вкладиші, магнітні пазли, паровозики, ігрові набори з посудом та іграшковою їжею. Ще в цьому віці малюки люблять іграшки зі звуковими ефектами: ксилофон, піаніно, музична шкатулка.
  • У 3-4 роки діти із задоволенням збирають мозаїки, конструктори, грають із тематичними наборами (ящик з інструментами, кухня, чемоданчик доктора).
  • Для підготовки до школи виробники створили цілу серію навчальних іграшок: палички Кюїзенера, годинник, календарі, ваги, бізіборди з алфавітом і цифрами.
  • Для занять у початковій школі: математичні блоки, логічні блоки, головоломки та інші набори для навчання.

Критерії грамотного вибору іграшки з дерева визначили, розберемося в перевагах таких виробів.

Дерев'яні розвиваючі іграшки: позитивний ефект або просто мода

Сенсорний розвиток

Педіатри в один голос твердять про необхідність сенсорного розвитку. Купити дерев'яну іграшку, наприклад, тактильне лото, варто хоча б для того, щоб дитина раніше навчилася розрізняти фактуру, форму, величину і вагу предметів. Під час занять з такого роду іграшками утворюються нейронні зв'язки, розвивається пам'ять, а оскільки дитина захоплена процесом гри, ефект посилюється позитивними емоціями.

Загальний розвиток

Іграшки з дерева сприяють розвитку уяви, дрібної моторики, зорово-моторної координації, концентрації уваги, усвідомленості, просторового і логічного мислення.

Емоційне благополуччя

Іграшки з натуральних матеріалів можуть давати терапевтичний ефект на психіку дитини. Вони заспокоюють, вчать «сповільнюватися», звертати увагу на деталі.

Якщо бути відвертими, схожим чином на розвиток дітей впливають більшість іграшок, але натуральність і екологічність матеріалу – вагомий аргумент на користь виробів із дерева.

Дерев'яні іграшки для дітей обирали Марія Монтессорі – відомий педагог, Борис і Олена Нікітіни – батьки, що успішно виховали сімох дітей. Сьогодні найпрогресивніші дитячі установи використовують вироблені ними методики для всебічного розвитку, закладаючи основи для благополучного дорослішання.

Сподіваємося, викладена в статті інформація стане вам корисною шпаргалкою, коли потрібно буде купити дерев'яні іграшки. В Україні вони представлені у всіх великих рітейлерів і в багатьох інтернет-магазинах. І запам'ятайте основне правило – купуйте сертифіковані товари.

Якщо ви плануєте вибрати дерев'яну іграшку своїй дитині просто зараз, це можна зробити на нашому сайті. Щоб придбати вподобану модель, натисніть кнопку «Купити в роздріб» і перейдіть на сайт наших партнерів для замовлення, так як компанія AFK-DISTRIBUTION продає дерев'яні іграшки оптом.

Якщо ви підбираєте асортимент для свого магазину або навчального закладу, пройдіть просту реєстрацію для ознайомлення з персональними цінами і корисною інформацією про співпрацю.

Задати питання