ГУРТОВИЙ МАГАЗИН ДИТЯЧИХ ТОВАРІВ
Статті БУСТЕР: ЯК ОБРАТИ І НА ЩО ЗВЕРТАТИ УВАГУ
До списку статей

БУСТЕР: ЯК ОБРАТИ І НА ЩО ЗВЕРТАТИ УВАГУ

Дитяче автокрісло бустер

В Україні заборонено перевозити дитину без спеціального утримуючого пристрою. Для малюків до 3 років з вагою до 15 кг варіант лише один – повноцінне дитяче автокрісло зі спинкою. А ось для дітей від 4 років та старше виробники пропонують гідну альтернативу – бустер.

Бустер – це дитячий утримуючий пристрій спрощеної конструкції. По суті це те ж саме автокрісло, але без підголівника та п’ятиточкових ременів, з маленькою спинкою чи зовсім без неї. Встановлюється на задньому сидінні (найбезпечнішому!) по ходу руху автомобіля.

За допомогою бустера дитина піднімається та фіксується у досить високому положенні, щоб штатний ремінь безпеки проходив суворо по плечу та грудям, не торкаючись обличчя та не передавлюючи шию. Вік малюка в такому кріслі має бути не менше 4 років, вага – від 15 кг, зріст – не нижче 120 см. За цими показниками бустери діляться на дві групи.

  1. 1.Група 2/3. Сюди входять крісла для дітей вагою 15-36 кг. Зазвичай вони обладнані додатковим аксесуаром – ремінцем-адаптером, котрий дозволяє правильно розташувати на тілі дитини автомобільний ремінь та надійно його зафіксувати. Бувають моделі трансформери, у них є спинка, але за потреби вона знімається, та автокрісло перетворюється в бустер. Наприклад, Welldon Penguin Growth.
  2. 2.Група 3. Це бустери для дітей вагою 22-36 кг. Положення дитини фіксується безпосередньо штатним ременем автомобіля, котрий пропускається через спеціальні направляючі. Додаткові аксесуари не використовуються. Наведемо конкретний приклад – автокрісло-бустер Welldon Penguin Pad. Відповідає Європейському стандарту безпеки ЕСЕ R44/04. Виготовлене з ударостійкого пластику та енергопоглинаючого матеріалу з м’яким прошарком, має невелику вагу та зручну обтічну форму. Дитина фіксується штатним ременем безпеки. Бустер легко встановлюється та підходить практично для будь-якого автомобіля. Він дуже зручний, компактний, з підстаканником та знімним чохлом у комплекті. Відноситься до групи III, підходить для дітей від 6 років вагою 22-36 кг.

МАТЕРІАЛ МАЄ ЗНАЧЕННЯ

Сучасні автокрісла, в тому числі й бустери, найчастіше виготовляються з трьох материалів – пінопласту, пластику та металопластику.

  1. 1. Пінопласт – один із найкрихкіших матеріалів. Виготовлені з нього бустери вкрай ненадійні та у випадку ДТП ламаються просто під дитиною. Їх можна використовувати хіба що для уникнення штрафів, але ніяк не для реального захисту.
  2. 2. Пластик – при хорошій обробці цей матеріал може стати дуже міцним і в той же час легким. В ідеалі він ще має бути безпечним для здоров’я, нетоксичним та, звичайно ж, ударостійким.
  3. 3. Пластик+метал – чудовий варіант з точки зору надійності та комфорту, але досить габаритний та важкий. Зазвичай металопластиковий бустер складається з кількох шарів – металевого каркасу, енергопоглинаючого матеріалу та м’якої накладки.

ВИВЧАЄМО СИСТЕМИ КРІПЛЕННЯ

Щоб виключити помилки при встановленні дитячих автокрісел, виробники розробили спеціальні системи кріплення, котрі забезпечують максимально жорстку фіксацію.

ISOFIX – система кріплення, розроблена Міжнародною Організацією зі Стандартизації (ISO), з метою полегшення установки автомобільних крісел та підвищення їхньої надійності. Вперше була введена в 1990 році.

Суть кріплення Isofix проста. В автокрісло чи бустер вбудовується пара замків на висувних полозах. З їхньою допомогою крісло кріпиться до анкерів – металевих петель, приварених до кузова автомобіля та закріплених на сидінні (частіше на задньому) в щілині між подушкою та спинкою. Розглянемо модель бустера з таким кріпленням.

Автокрісло-бустер Welldon Travel Pad IsoFix. Встановлюється за допомогою системи ISOFIX. Дитина фіксується звичайним штатним ременем. У комплекті підстаканник, накладка на ремінь та подушка для підтримки спини. Бустер відноситься до групи III та розрахований на дітей вагою 22-36 кг. Довжина внутрішньої частини сидіння – 40 см. Завдяки обтічній конструкції та м’якому енергопоглинаючому матеріалу автокрісло забезпечує дитині комфорт та безпеку. Відповідає Європейському стандарту ЕСЕ R44/04.

КОЛИ ВАРТО КУПИТИ БУСТЕР

  • В сім’ї декілька автомобілів. Щоб не переносити автокрісло з одного автомобіля в інший (іноді це практично неможливо: тато відвозить дитину до школи, мама забирає і навпаки), доцільно в один з автомобілів купити бустер.
  • Для служби таксі. Закупити бустери – практичне рішення, оскільки вони компактні та займають мало місця в багажнику.
  • Планується подорож. Легкий та компактний бустер зручно прихопити в літак (і на додаток економно, якщо в місці призначення потрібно взяти авто в оренду). Також бустер підійде для комфортної подорожі автобусом.
  • В родині декілька дітей. Помістити на задньому сидінні 2-3 автокрісла одночасно важко. А от кілька компактних бустерів легко стануть поруч та дозволять безпечно перевезти дитячу компанію.
  • Дитина різко виросла. Обов’язково настає такий момент, коли дитина стрімко витягується, швидко підростає. Звичне автокрісло стає для неї незручним за розміром, а пристібатися дорослим ременем поки зарано. Бустер стане чудовою альтернативою.
  • Обмежений бюджет. Бустер коштує дешевше ніж традиційне автокрісло.

ЯК ВИБРАТИ БУСТЕР

  1. 1. "Примірка". Ідеально, якщо є можливість дитині посидіти в кріслі, переконатися, що їй зручно, в тому числі в зимовому одязі, а ремінь безпеки проходить суворо по плечу і нічого не перетискає.
  2. 2. Високі бильця для ліктів. Вони дозволять зафіксувати ремені трохи вище звичайного рівня та значно покращити захист збоку, дитина надійніше зафіксована при різких поворотах, у випадку аварії тиск ременів безпеки зводиться до мінімуму. Підлокітники не повинні тіснити малюка.
  3. 3. Передній край сидіння має бути трохи похилим, а не повністю рівним, мати обтічну ортопедичну форму.
  4. 4. Підтримка спини. Модель з підтримуючою подушкою зніме навантаження з поперекової зони та зробить поїздку більш приємною.
  5. 5. Економити не варто. Сучасні покращені моделі ортопедичної форми, з підтримкою спини та зручними підлокітниками, підстаканником та зйомним чохлом у комплекті хоч і коштують дорожче, але мають більш високий ступінь безпеки та комфорту.

Коли дитина підростає, більшість батьків відмовляються від використання автокрісел та бустерів, повністю покладаючись на штатні автомобільні ремені. Але такий підхід важко назвати серйозним. Випробування показали, що якщо зріст дитини нижче 135 см, дорослі ремені не можуть гарантувати їй безпеку – вона вислизає з-під них навіть при невеликому фронтальному ударі.

Деякі батьки дивляться на бустери з недовірою, стверджуючи, що вони лише імітують захист. На щастя, згідно з даними американського Центру з контролю та профілактики захворювань, у випадку ДТП правильно підібрані бустери на 45 % знижують ризик травмування дітей.

Компанія AFK-Distribution пропонує своїм партнерам автокрісла та бустери Welldon – як оптом, так и по системі дропшиппінг. Вони регулярно проходять сучасні краш-тести і поза всякої конкуренції по співвідношенню ціна-якість. Кожна партія продукції Welldon ретельно перевіряється на етапі виробництва – багаторазово тестується, відслідковується за QR-кодом.

Автокрісла та бустери Welldon відповідають усім стандартам безпеки, тому успішно продаються в Європі та Америці, в тому числі в країнах з жорстким контролем якості – США, Германії, Великобританії, Італії.

Щоб стати нашим партнером та отримати інформацію про закупівельні ціни, необхідно пройти просту реєстрацію.

Задати питання